Stopp volden

Stiftelsen ATV - Alternativ til vold har i samarbeid med Redd Barna og produksjonsselskapet Mica laget et undervisningsopplegg spesielt rettet mot elever i ungdoms- og videregående skole. Materialet består av filmen "Den perfekte middag" (dansk) og et aktivitetshefte til bruk for elevene. Støtte fra Justis- og beredskapsdepartementet og Egmont Fonden har gjort det mulig å tilby dette materialet gratis til alle skoler i Norge!

Opplegget baserer seg på at kunnskap om vold i nære relasjoner blant barn og unge, kan bidra til å redusere forekomsten av vold i samfunnet. Vi må snakke mer med barn og unge om dette! Dette materialet er et bidrag til fokus på familievold og kjærestevold.

ATV anbefaler at skolehelsetjenesten eller andre lokale samarbeidspartnere involveres i opplegget, bl.a. fordi opplegget kan føre til henvendelser fra elevene i etterkant.

Du finner undervisningsopplegget på nettsiden http://www.stoppvold.no/ og heftene kan bestilles fra Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.