QuestCity - Barn lærer samfunnssikkerhet

QuestCity er et nytt nettspill der spillerne på best mulig måte må unngå farer for seg selv og andre i nød og krisesituasjoner. Hovedmålgruppen er tenåringer mellom 12 og 16 år, men QuestCity passer for alle.

Uventede hendelser utfordrer

På skolen, på jobben, på idrettsbanen eller hjemme; - Uansett hvor du er kan hjelp være nødvendig når som helst og hvor som helst. Strømmen går og det blir mørkt, et familiemedlem føler seg uvel og besvimer eller et kakelys faller på gulvet og antenner en del av rommet. En uventet situasjon krever fokus, initiativ og handling: Skal jeg hjelpe? Eller burde jeg vente på noen? Hva om noe går galt? Hva kan jeg gjøre uten å mislykkes? Hva er de viktige nødnumrene? QuestCity tar for seg nettopp dette. Spillet skal ikke bare underholde, men også gi ferdigheter. For å sørge for sikkerhet i hjemmet og nærområdet, må spilleren avverge farer og hjelpe til i nødssituasjoner. For hver handling vil spilleren motta erfaringspoeng og penger som åpner for nye oppgaver og oppdrag av stadig større kompleksitet, helt opp til verdensomspennende katastrofeoppdrag.

Samarbeid mellom flere land

Questcity utvikles som en del av det flernasjonale ”e-self help”-prosjektet som er delfinansiert av Europakommisjonens ”Lifelong Learning Programme” i 2009. I Tyskland, Østerrike, Latvia, Kypros, Slovenia, Tyrkia og Norge har eksperter bidratt med kunnskap og erfaringer innen ulike områder fra flere geografiske og kulturelle regioner av Europa. Det tyske medieutviklingsselskapet UBILABS GmbH i Hamburg tar av seg det visuelle designet og den tekniske gjennomføringen av prosjektet.

Spillet har fått en internasjonal pris (Comenious Edumedia Siegel 2012) som også er en kvalitetssikring i forhold til kunnskap og kompetanse om barns lek. QuestCity  er også satt opp slik at barn fra flere land kan spille dette sammen.

Ønsker du mer informasjon, kan du besøke nettsiden www.e-self-help.eu eller kontakte den norske prosjektkoordinator Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (DSB= Direktoratet for Samfunnssikkerhet)

Her er lenken til spillet QuestCity